Placki z resztek gotowanych ziemniaków

Śniadania
27.10.2017 11:39
Placki z resztek gotowanych ziemniaków

Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na placki ziemniaczane – placki z kalafiora – placki z ziemniaków i marchewki – placki ziemniaczane z łososiem – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki pełnoziarniste z jabłkami – placuszki z dyni – placki z marchewki – placki serowe z jabłkami – racuchy z borówkami PLACKI Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW z fetą PRZYGOTOWANIE: 25 minut + czas gotowania i studzenia ziemniaków ILOŚĆ PLACKÓW: 14-17 placków SKŁADNIKI: – 500 g ugotowanych ziemniaków – 1 jajko rozmiar L – 150 g mąki pszennej + do podsypania – 100-150 g sera feta – 1 łyżeczka pieprzu – olej do smażenia – pomidorki koktajlowe – koperek do podania PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki po ugotowaniu zmiel w maszynce lub bardzo dokładnie zgnieć przy użyciu praski do ziemniaków. Robiłam już jakiś czas temu podobne placki z gotowanych ziemniaków, wykorzystując do nich suszone pomidory i podając ze szpinakiem. Upewnij się że ziemniaki są już chłodne, zanim dodasz kolejne składniki – jajo, mąkę, rozgnieciony widelcem ser feta, sól i pieprz. Została Wam z obiadu resztka ziemniaków z którą zastanawiacie się co począć. Za pomocą noża podziel ciasto na porcje a z tych zrób placuszki o grubości ok 1 cm. Tak przygotowane placki smaż na oleju do zrumienienia z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/placki-gotowanych-ziemniakow-feta/