CIASTO ODRYWANE Z KAKAO

Magdalena
Ciasta
26.10.2017 23:52
CIASTO ODRYWANE Z KAKAO

Następnie tniemy ciasto na 4 paski o grubości 10 cm, a każdy pasek tniemy na 5 prostokątów o wymiarach 8 x 10 cm. Prostokąty układamy jeden na drugim, a następnie przenosimy je do formy wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 20-30 min, aby ciasto urosło. Po tym czasie,rozwałkowujemy ciasto na stolnicy na placek o wielkości 40 x 40 cm. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby urosło. Rozczyn przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepły miejscu na około 10 min, aby zwiększył swoją objętość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/10/ciasto-odrywane-z-kakao.html