ŚWIDERKI DROŻDŻOWE Z SEREM

Magdalena
Desery
23.10.2017 1:46
ŚWIDERKI DROŻDŻOWE Z SEREM

Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby urosło. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na placek o wielkości ok. 40 x 40 cm. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby urosło. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na placek o wielkości ok. 40 x 40 cm. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Rozczyn przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepły miejscu na około 10 min, aby zwiększył swoją objętość. Rozczyn przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepły miejscu na około 10 min, aby zwiększył swoją objętość. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby ciasto urosło. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby ciasto urosło. Składniki: Ciasto: - 150 ml mleka - 25 g drożdży świeżych - 2 żółtka - 3 łyżki cukru - 2,5 szklanki mąki pszennej - 50 g masła - szczypta soli - 250 g sera białego - 1 jajko - przyprawa do sernika - 1 białko Wykonanie: Po tym czasie, wierzch smarujemy białkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Po tym czasie, wierzch smarujemy białkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Następnie tniemy na paski o długości ok. 20 cm i szerokości 4 cm. Następnie tniemy na paski o długości ok. 20 cm i szerokości 4 cm. Idealne do pracy, szkoły czy na wakacyjny wypad 🚗 Ciasto: Wykonanie: Mleko podgrzewamy do temp. około 30 stopni. Każdy z nich skręcamy kilka razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/10/swiderki-drozdzowe-z-serem.html