Pierogi ruskie

Beata
Dania mączne
23.10.2017 0:07
Pierogi ruskie

Farsz 1 kg ugotowanych ziemniaków 400 g twarogu 2 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na placek. Wyciąć szklanką kółka i na każde kółko nałożyć farsz po czym złożyć na pół i skleić pieroga Na blogu znajdziecie również inne przepisy na pierogi, które polecam. Najbardziej lubię podsmażone na maśle z przyrumienioną cebulką. Jeśli przygotowaliście jakieś danie z moich przepisów to podzielcie się opinią w komentarzach, pochwalcie się czy smakowało. Od momentu , kiedy wypłyną na powierzchnię wody gotować 2-3 minuty. Podsmażyć na maśle z cebulką Ciasto 3 szklanki mąki 1,5 szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju 1,2 łyżeczki soli

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/10/pierogi-ruskie.html

smak i uczucie

Beata