Pierogi z ciasta francuskiego. Na słodko.

Ewelina
Ciasta
05.08.2013 20:01
Pierogi z ciasta francuskiego. Na słodko.

Przepis

Ciasto:

50 dag mąki tortowej

2 żółtka

5 dag drożdży

niepełna szklanka ciepłego mleka

2 łyżki cukru pudru

¼ kostki masła

szczypta soli

olej

Farsz:

2 banany

krem czekoladowy (nutella)

Pokruszone drożdże zalać mlekiem, dodać łyżkę mąki, sól oraz cukier,

Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.

Wówczas rozczyn przelać do mąki, dodać jeszcze żółtka i całość dokładnie zagnieść wlewając stopniowo roztopione masło.

Powstałe ciasto rozwałkować i wyciąć z niego krążki.

Na każdym ułożyć po łyżeczce nutelli oraz plasterek banana i zlepić tak jak pierogi.

Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną