Roladki z cukinii faszerowane szpinakiem i serem ricotta

Bez Cebuli
Zapiekanki
19.10.2017 19:53
Roladki z cukinii faszerowane szpinakiem i serem ricotta

Do przygotowania roladek będziemy potrzebować: - 1 cukinię - 1 mały brokuł - ok. 400 g świeżego szpinaku - 100 g sera ricotta - 2 ząbki czosnku - ok. 150 g startego sera mozzarella - sól i pieprz do smaku - olej do smażenia Do przygotowania sosu pomidorowego będziemy potrzebować: - 2 puszki krojonych pomidorów - 1 ząbek czosnku - szczyptę chili - słodką paprykę oraz sól i pieprz do smaku 1. Pomidory przekładamy do rondelka, następnie doprowadzamy do wrzenia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i gotujemy przez kilka minut, aż powstanie sos. Gotowy sos przekładamy do naczynia żaroodpornego. 3. Cukinię płuczemy i osuszamy, a następnie ostrym nożem kroimy wzdłuż na długie, cienkie plastry. Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na wegetariańskie roladki z cukinii nadziewane szpinakiem oraz serem ricotta. 11. Naczynie żaroodporne pokryte folią aluminiową wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 30 minut. przez minutę podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie dodajemy opłukane liście szpinaku. Tak przygotowany farsz nakładamy porcjami na plastry cukinii, które zwijamy otrzymując małe roladki. 6. W czasie kiedy szpinak zmniejsza swoją objętość, kroimy brokuła na małe różyczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bezcebuli.pl/2017/10/roladki-z-cukinii-faszerowane.html