Udziec indyka z grzybami

Karol
Obiad
19.10.2017 11:40
Udziec indyka z grzybami

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Udziec indyka z grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 2 godz. Udziec indyka z grzybami Potrzebne składniki 1,2 kg filetu udźca z indyka 250 g. grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1 mała papryczka chilli 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżka bułki tartej 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu majeranek (sól, pieprz) Jeśli nie mamy akurat filetowanego mięsa można spokojnie kupić cały kawałek z kością i samemu oczyścić, ale więcej z tym zabawy. Wkładamy do naczynia z pokrywą i odstawiamy co najmniej na 2 godziny w chłodne miejsce. Doskonały w smaku udziec z indyka z grzybami. Pieczemy w piekarniku 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cebulę, dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Do przesmażonych ostudzonych grzybów, dodajemy łyżkę bułki tartej, jajko, sól, pieprz, rozmaryn i dokładnie wyrabiamy farsz. Sposób wykonania Mięso myjemy, nacieramy solą, pieprzem i zmiażdżonym 1 ząbkiem czosnku. Podajemy na ciepło, krojąc w grube plastry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/udziec-indyka-grzybami/