Ciasto czekoladowo adwokatowe z ganache

Alina
Ciasta
19.10.2017 10:33
Ciasto czekoladowo adwokatowe z ganache

Składniki: - Ciasto: - 150 g masła - 100 g czekolady mlecznej do rozpuszczania - 60 g cukru - 100 g cukru kokosowego - 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej - 50 g kakao - 180 ml adwokatu - 180 g mąki orkiszowej T 650 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 duże jajka - Ganache: - 100 g czekolady mlecznej do rozpuszczania - 50 ml kremówki 30% - 50 ml adwokatu - 1 łyżeczka masła - maliny i jeżyny do dekoracji W garnku roztopić masło dodać czekoladę, cukry, kakao, kawę i adwokat. Zdjąć z palnika dodać czekoladę, odczekać chwilę by czekolada się roztopiła następnie,wymieszać do połączenia się składników i uzyskania gładkiej konsystencji. Na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać na gładką i jednolitą masę. Wymieszać i podgrzewać aż wszystko się roztopi a składniki połączą się w jednolitą masę. Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Jajka roztrzepać w naczyniu ( nie miksować) wlać letnią masę czekoladową i wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/10/ciasto-czekoladowo-adwokatowe-z-ganache.html