Makaron z oliwkami i pesto z rukoli

Pati
Makarony
18.10.2017 12:50
Makaron z oliwkami i pesto z rukoli

Składniki: około 250 g krótkiego makaronu np. penne Lubella pół słoiczka czarnych oliwek tarty ser pecorino (lub inny podobny twardy ser) do posypania Pesto z rukoli: 2 garści rukoli 5 dużych listków bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka tartego sera pecorino (lub innego podobnego twardego sera) 3-4 łyżki pestek słonecznika około 5-6 łyżek dobrej jakości oliwy z oliwek sól Tak przygotowane pesto możemy również przełożyć do słoiczka, wierzch zalać oliwą z oliwek dzięki czemu nie sczernieje, zakręcamy i przechowujemy w lodówce kilka dni. Tym razem w połączeniu z pysznym i świeżym pesto z rukoli. A jeśli macie ochotę na mięso wystarczy, że dorzucicie do niego pokrojoną w drobną kostkę, doprawioną i usmażoną pierś z kurczaka. Umieszczamy ją wraz z bazylią, czosnkiem, serem, solą i pestkami słonecznika w blenderze lub moździerzu. Makaron z oliwkami i pesto z rukoli

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/posilki/makarony/makaron-z-oliwkami-i-pesto-z-rukoli/