Grzyby po cygańsku

Karol
Przetwory
16.10.2017 9:33
Grzyby po cygańsku

Grzyby po cygańsku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 3 kg świeżych grzybów leśnych 10 cebul średniej wielkości 1,5 szklanki oleju 3 łyżeczki soli 4-5 łyżek cukru 9 liści laurowych 9 ziaren ziela angielskiego 1.5 szklanki wody przegotowanej 1.5 szklanki octu 5% 400 ml przecieru pomidorowego Przepis od mojego Ojca pasjonata grzybów wszelakich, a że w tym roku jest tego tyle w lasach to i form przyrządzania powstaje co chwile nowych kilka. Mama już na nie patrzeć nie może, Tata się cieszy, że tyle zebrał – jednym słowem grzybowe szaleństwo. Sposób wykonania Grzyby oczyszczamy, obgotowujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy Cebulę kroimy w półksiężyce i obsmażamy do zeszklenia na oleju. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Chociaż jakoś do tych ostatnich nie jestem do końca przekonany czy by były w tej formie fajne. Jako, że pierwszy raz były robione to tylko próbowaliśmy przed zapakowaniem do słoików i były pyszne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/grzyby-po-cygansku/