Gulasz z polędwiczki z batatami

Katarzyna
Obiad
12.10.2017 19:11
Gulasz z polędwiczki z batatami

Składniki na 2 porcje: 500 g polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju - Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać. Sycący gulasz w wersji lżejszej niż zwykle - z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki. Gulasz z polędwiczki z batatami Rozgrzewające jednogarnkowe danie na chłodne dni. Przełożyć je z patelni do garnka, w którym będzie gotował się gulasz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wyzwaniakuchenne.blogspot.com/2017/10/gulasz-z-poledwiczki-z-batatami.html