tartaletki z musem dyniowym ze snickersami i chili

Desery
10.10.2017 19:07
tartaletki z musem dyniowym ze snickersami i chili

Składniki: 120g herbatników kakaowych 2 łyżeczki golden syrup / miodu 1 łyżka herbaty 150g serka mascarpone 3/4 szklanki musu z dyni (dynię pieczemy do miękkości i blendujemy) 1/2 łyżeczki chilli w proszku 2 łyżki śmietanki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego 2 batoniki Snickers (małe) 2 bezy syrop karmelowy (opcjonalnie) Wykonanie: Herbatniki blendujemy na piasek, dodajemy golden syrup lub miód, herbatę, mieszamy i taką dość lepką mieszanką wylepiamy miseczki na tartaletki i umieszczamy w lodówce. Dodatek chilli sprawi, że deser będzie pikantny, ale także lekko słony. Przygotowujemy mus: serek mascarpone miksujemy ze śmietanką cukrem oraz musem dyniowym. Dodajemy wanilię, olejek pomarańczowy oraz chilli. Przed podaniem wierzch dekorujemy pokrojonymi kawałkami Snickersa oraz pokruszonymi bezami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2014/11/07/tartaletki-z-musem-dyniowym-z-chilli-i/