Frittata z szynką i serem

Katarzyna
Śniadania
09.10.2017 16:46
Frittata z szynką i serem

Składniki na małą patelnię: 3 jajka 3 plastry szynki np. parmeńska 50 g sera np. mozarella, żółty pomidorki koktajlowe bazylia sól, pieprz łyżka masła łyżka mleka - Piekarnik nastawić na 180 stopni C. - Szynkę pokroić na mniejsze kawałki, pomidorki na połówki a ser zetrzeć na tarce. Frittata z szynką i serem Włoski omlet jajeczny tym razem w wersji mięsnej i bardziej sycącej, z szynką i ulubionym serem. - Smażyć całość przez 2-3 minuty, a następnie wstawić patelnię do piekarnika i zapiekać około 10 minut, aż masa całkowicie się zetnie. - Wylać masę jajeczną na patelnię z szynką i cebulą, zmniejszyć ogień.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wyzwaniakuchenne.blogspot.com/2017/07/frittata-z-szynka-i-serem.html
Wyzwania Kuchenne

Wyzwania Kuchenne

Katarzyna

facebook

instagram