MUFFINKI KAKAOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ (na maślance)

Magdalena
Desery
07.10.2017 17:21
MUFFINKI KAKAOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ (na maślance)

Studzimy. - 2 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki maślanki - 1/2 szklanki oleju - 2-3 łyżki cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 12 kostek białej czekolady - 12 kostek czekolady mleczno-białej W misce mieszamy ze sobą: przesianą przez sito mąkę ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Na końcu na wierzch każdej muffinki wkładamy po kosteczce czekolady mleczno-białej (jak nie mamy może być też biała czekolada). Na końcu na wierzch każdej muffinki wkładamy po kosteczce czekolady mleczno-białej (jak nie mamy może być też biała czekolada). Składniki: (porcja na ok. 12 muffinek) Wykonanie: W misce mieszamy ze sobą: przesianą przez sito mąkę ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Do każdej z nich dodajemy po łyżce ciasta, następnie na ciasto kładziemy kosteczkę białej czekolady i ponownie przekrywany ciastem. Do każdej z nich dodajemy po łyżce ciasta, następnie na ciasto kładziemy kosteczkę białej czekolady i ponownie przekrywany ciastem. Na końcu dodajemy porcjami wymieszane składniki suche i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy porcjami wymieszane składniki suche i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/10/muffinki-kakaowe-z-biala-czekolada.html