Jabłka pod owsiana kruszonką

Aneta
Śniadania
04.10.2017 14:02
Jabłka pod owsiana kruszonką

Jabłka pod kruszonką owsiano-cynamonową / 3 małe porcje Składniki: 2 jabłka niepełna szklanka płatków owsianych górkiskich 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki masła plus do wysmarowania foremek Przygotowanie: Jabłka obieramy ze skórki. Bardzo dobre śniadanie na początek dnia, które świetnie smakuje na ciepło i na zimno! Przygotowałam jabłka, które zapiekłam pod kruszonką z płatków owsianych, masła, cukru i cynamonu. W wersji na zimno można podać jabłkowe crumble z lodami lub gęstym jogurtem czy mascarpone! Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. W wersji fit zamiast masła można użyć np. olej kokosowy, a cukier zastąpić ksylitolem. Dostałam przepyszne jabłka, prosto ze wsi i już wiedziałam co z nich zrobię! Czy może być coś lepszego z samego rana, podczas jesieni?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/10/jabka-pod-kruszonka-owsiano-cynamonowa.html