Wyluzowane, nadziane kurcze pieczone

Karol
Obiad
03.10.2017 13:46
Wyluzowane, nadziane kurcze pieczone

Łącznie: 1 godz. 30 min. Wyluzowane, nadziane kurcze pieczone Potrzebne składniki 1 kurczak zagrodowy 500 g mięsa mielonego drobiowego 500 g grzybów leśnych lub pieczarek 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 cebula 1 łyżka siekanej natki pietruszki 2 żabki czosnku sól (pieprz) zioła prowansalskie (majeranek) 1 łyżeczka ostrej i słodkiej papryki 2 łyżki tłuszczu gęsiego do smażenia 1 łyżka masła klarowanego Sposób wykonania Myjemy kurczaka, suszymy , odkrawamy końcówki skrzydełek i luzujemy. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wyluzowane, nadziane kurcze pieczone wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Przepis na wyluzowane, nadziane kurcze pieczone jest trochę inny, bo farsz bez wątróbek i innych takich ale za to bardziej dietetyczny, a taki właśnie miał być. Tuszkę nacieramy solą w środku i na wierzchu a w środku dodatkowo majerankiem. Pieczemy 10 min w temperaturze 210 stopni a potem zmniejszamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy 50 minut. Blaszkę albo szerokie naczynie żaroodporne smarujemy łyżką tłuszczu a drugą łyżkę wiórkujemy na wierzch kurczaka. Zostawiamy na i w tym czasie robimy farsz. Smażymy na maśle cebulę, dodajemy czosnek i pieczarki do redukcji wody. W czasie pieczenia podlewamy kilkukrotnie całego kurczaka powstałym sosem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/wyluzowane-nadziane-kurcze-pieczone/