SAŁATKA Z RUKOLI I GRUSZKI

Magdalena
Sałatki
02.10.2017 2:05
SAŁATKA Z RUKOLI I GRUSZKI

Jest to mieszanina nierafinowanych olei tłoczonych na zimno, takich jak: olej z nasion ostropestu (75,54%), olej z nasion lnu (9,94%), olej z czarnuszki (9,94%), a także ekstraktu z ostropestu (0,57%). Więcej na temat Mikstury Olei Hepa możecie przeczytać ⇒ tutaj Sałatkę podałam ze ślimaczkami z ciasta francuskiego, nadzianymi pastą warzywną. Możemy też sałatkę podać na talerzu, bez mieszania składników - na dnie rukola, następnie kawałki gruszek, serka i orzechy, a całość polana olejem. Tym razem, prostą sałatkę z rukoli i gruszek z dodatkiem serka wędzonego i orzechów nerkowca postanowiłam wzbogacić Miksturą Sałatka świetnie smakuje z ślimaczkami z ciasta francuskiego: Rozwijamy świeże ciasto francuskie i dokładnie smarujemy go ulubioną pastą warzywną. Dodatkowo: 1 op. ciasta francuskiego 1 słoiczek pasty warzywnej (dowolnej) Wykonanie: Rukolę przenosimy na sitko i myjemy pod bieżącą wodą. Składniki: 1 op. rukoli 1 duża gruszka 2 małe serki wędzone (typu oscypki) garść orzechów nerkowca 2 łyżki Mikstury Olei Hepa dr Gaja sól, pieprz Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 min. Staram się dbać o dietę moją oraz mojej rodziny, dlatego różnego rodzaju sałatki są u nas na porządku dziennym. Możemy je podawać na ciepło lub na zimno. *

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/10/salatka-z-rukoli-i-gruszki.html