Pulpety w sosie pieczarkowym

Alina
Obiad
27.09.2017 18:37
Pulpety w sosie pieczarkowym

Salaterka Porcelana Bogucice Alberta Składniki: - 600 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka i karczek) - 1 kajzerka czerstwa - 3/4 szkl mleka - 1 jajko - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 0,5 łyżeczki kolorowego mielonego pieprzu - 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego staropolski - 2 łyżeczki musztardy - 2 łyżki masła klarowanego - 3 łyżki oleju rzepakowego - 1 litr bulionu mięsnego - 200 g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżeczka masła klarowanego - 0,5 szklanki zimnej wody - 1-1,5 łyżki mąki do zagęszczenia - mąka do obtoczenia pulpetów W garnku rozgrzać masło klarowane z olejem dodać obtoczone w mące pulpety i usmażyć na złoto ze wszystkich stron. Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać musztardę, przyprawy i lekko odciśniętą kajzerkę. W dłoniach zwilżonych zimną wodą uformować około 18 średniej wielkości pulpetów. W tym czasie pokroić pieczarki w półplasterki. Na patelni rozgrzać masło dodać cebulę i lekko zrumienić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/09/pulpety-w-sosie-pieczarkowym.html