Krem z Dyni Piżmowej z Imbirem i Gruszką

Joanna
Zupy
27.09.2017 4:27
Krem z Dyni Piżmowej z Imbirem i Gruszką

Przepis na Krem z Dyni Piżmowej z Imbirem i Gruszką 3 filiżanki wywaru z kurczaka (lub) warzywnego (lub) wody Kilka łyżek oliwy z oliwek ½ część dużej dyni piżmowej 1-2 gruszki ½ części dużej cebuli 2 ząbki czosnku około 1 cm imbiru sól i pieprz + The proposed cream soup is healthy and nutritious, contains fiber, provitamin A, potassium, calcium, and magnesium. 3 cups of chicken (or) vegetable (or) water stock A few tablespoons of olive oil ½ part of a large butternut squash 1-2 pears ½ part of a large onion 2 garlic cloves about 1 cm of ginger salt and pepper + Optional: a bit of whipped cream (or) natural yogurt (or) creme fraiche + Pumpkin seeds or any other nuts Add olive oil to saucepan. Opcjonalnie: odrobina śmietany kremówki (lub) creme fraiche + Pestki z dyni lub dowolne orzechy Dynie kroimy i podsmażamy na pateli wraz z cebulą i czosnkiem. Dynia to jedno z moich ulubionych jesiennych owoców ( z botanicznego punktu widzenia to owoc ) , zupy z jej dodatkiem są kremowe, sycące i naturalnie słodkie. Add whipped cream, fat-free yogurt or creme fraiche – reheat – Serve with pumpkin seeds Share this: Twitter Facebook Print Pinterest LinkedIn Add diced garlic and onion – saute for 3 minutes, then add diced pumpkin and pear and saute until pumpkin pieces become slightly tender.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/09/27/krem-z-dyni-pizmowej-z-imbirem-i-gruszka/