Sos musztardowo-śmietanowy

Magdalena
Przekąski
26.09.2017 13:25
Sos musztardowo-śmietanowy

Składniki: 2 czubate łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% czubata łyżeczka musztardy dijon (u mnie Develey) szczypta cukru sól do smaku Przygotowanie: Do miseczki przekładamy majonez, dolewamy 2 łyżki śmietany 18% (u mnie z kartonika), dodajemy musztardę i całość dokładnie mieszamy łyżką. Jak wszystkie produkty z serii idealnie prezentu się na stole dzięki pięknemu słoiczkowi w kształcie kielicha. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook. Sos podajemy np. do jaj na twardo, faszerowanych, do mięs, sałatek itp. Najczęściej podaję go do jajek na twardo lub jaj faszerowanych, kotletów, sałatek itp. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/sos-musztardowo-smietanowy/