Ciastka z Mąki Ryżowej z dodatkiem Kardamonu

Joanna
Desery
22.09.2017 6:35
Ciastka z Mąki Ryżowej z dodatkiem Kardamonu

2 jajka około ¼ filiżanki cukru ( ja dodałam odrobine mniwj niż ¼ filiżanki) ½ filiżanki masła ¼ filiżanki oliwy z oliwek odrobina zapachu waniliowego lub cukru waniliowego 1 łyżka wody pomarańczowej ( bez dodatku cukru; jeżeli nie mamy możliwości kupienia takiej wody, możemy użyć wodę z dodatkiem skórki z pomarańcza lub połączyć wodę ze skórką pomarańcza odstawić ją na kilka godzin do lodówki, po to aby smak pomarańcza połączył się z wodą ) + Siła kardamonu leży nie tylko w smaku czy zapachu , ale także i w jego właściwościach pozdrowotnych; bowiem potrawy, czy też herbata z dodatkiem kardamonu mogą polepszyć apetyt, czy pomóc przy zaparciach. Przepis na Ciastka z Mąki Ryżowej i Kardamonem 1 ½ filiżanki mąki ryżowej ¾ łyżeczki kardamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia Odrobina soli Ciastka z mąki ryżowej to lekki deser który doskonale smakuje z kawą czy z mlekiem. Następnie dodajemy masło, oliwę z oliwek i wodę – dokładnie miksujemy - Do mąki dodajemy mokrą masę i dokładnie mieszamy. - Uzyskane ciasto odstawiamy do lodówki na około 5-6 godzin. Ten deser jest doskonały na jesień, gdyż ciepły, lekko cytrynowy i pieprzowy smak kardamonu rozgrzewa i przywraca siły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/09/22/ciastka-z-maki-ryzowej-z-dodatkiem-kardamonu/