Szarlotka w pucharku

Beata
Desery
21.09.2017 13:14
Szarlotka w pucharku

Składniki na 3 porcje: około 24 sztuki słomki ptysiowej z cynamonem Brześć słomki ptysiowej z cynamonem Brześć 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki mleka 2 % 5 - 6 średnich jabłek 1/2 łyżeczki cukru pudru 1. Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Do każdego pucharka tak po 8 sztuk, na słomki część serka mascarpone, uprażone jabłka, następnie porcję kremu i po dwie słomki :-) Na pocieszenie mam dla Was dzisiaj przepis na pyszny deser ala szarlotka, tylko że w pucharku. 3. Na spód pucharków dałam pokruszone słomki ptysiowe z cynamonem. Serek mascarpone wymieszałam z mlekiem i cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2017/09/szarlotka-w-pucharku.html