Sałatka meksykańska

Sałatki
13.09.2017 17:14
Sałatka meksykańska

Polecam Wam także: – nachos z kurczakiem – sałatka z brokułem – sos do sałatki – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka gyros – sałatka z roślin strączkowych – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną – falafel – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie sałatka meksykańska Przygotowanie: 30 minut (razem z czasem pieczenia ciecierzycy) Ilość porcji: 1 Składniki: – spora garść sałat – pół awokado – 4-6 małych pomidorków -1-2 łyżki czerwonej fasoli (może być z puszki) – 2 łyżki upieczonej ciecierzycy – garść nachos – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka soku z cytryny – 2 kawałeczki posiekanej papryczki jalapeno (jalapeno w zalewie) Przygotowanie: Ciecierzycę upieczcie według przepisu na pieczoną ciecierzycę. Na talerzu połóżcie składniki sałatki – sałatę, pomidorki, czerwoną fasolę, pół awokado pokrojone a plasterki lub kostkę, pieczoną ciecierzycę, nachos. W sałatce znajdziecie zatem wszystko – słodki smak pomidorków czy fasoli, delikatne awokado, pikantny sos i mega chrupiącą pieczoną ciecierzycę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/salatka-meksykanska/