tabbouleh

Julianna
Sałatki
13.09.2017 8:48
tabbouleh

Składniki: 0,5 szklaki kaszy bulgur* 2 mięsiste pomidory (ok 200g) 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1 mały gruntowy ogórek ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki kilka gałązek mięty sok z połowy cytryny sól pieprz czarny świeżo mielony 3 łyżki oliwy Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Tabbouleh (czy też tabouleh, wymawiamy [tabule] ) to libańska sałatka z bulguru i pomidorów, czerwonej papryki, ogórka i cebuli, doprawiona czosnkiem, miętą, cytryna, pietruszką. Z miską sałatki w ręku idę na balkon. Tak, jesień też jest dobra na zmiany, pozytywne zmiany. Chwytam letnie smaki, by zapisać w pamięci esencję lata. Chwytam promienie słońca, które jeszcze grzeje, ale świeci już tym blaskiem wczesnej jesieni. Oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2017/09/tabouleh.html