DOMOWA TORTILLA ORKISZOWA

Magdalena
Dania mączne
12.09.2017 1:19
DOMOWA TORTILLA ORKISZOWA

Następnie odrywamy małe kawałki ciasta i rozwałkowujemy je na stolnicy podsypanej mąką na bardzo cienkie placki ( u mnie takie cienkie to nie wyszły, ale nie miałam siły już wałkować 😉). Składniki: 4 szklanki mąki orkiszowej 1 szklanka gorącej wody 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę orkiszową i mieszamy ją z solą oraz oliwą z oliwek. Nadzienie: 150 g rukoli 100 g łososia wędzonego 1 szt. awokado sos czosnkowy Wykonanie: Gdy tortille nam wystygną podgrzewamy je w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 1-2 min. Dziś u mnie tortilla orkiszowa z nadzieniem z rukoli, awokado i łososia wędzonego, a to wszystko polane sosem czosnkowym. Na podgrzaną tortillę wykładamy na środek rukolę, a następnie kawałki awokado i łososia wędzonego. Domowe tortille mają bardzo prosty skład i wiem co jem, choć przyznam, że są pracochłonne bo trzeba trochę wałkiem pomachać 😉 Tortille smażymy na suchej patelni z obu stron, aż się przyrumienią. Dlatego jak będziecie mieć trochę więcej czasu na gotowanie niż zwykle to polecam wypróbować ten przepis.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/09/domowa-tortilla-orkiszowa.html