RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA

KAROLINA
Ciasta
06.09.2017 11:58
RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA

SKŁADNIKI: ciasto: - 300 g mąki pszennej - 120 g masła - 2 żółtka - 1 białko - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 100 g cukru pudru -1 łyżka jogurtu naturalnego + mąką do podsypywania W/w składniki zagniatamy szybko w elastyczne ciasto, owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Ciasto rozwałkuj na cienki blat, ułóż na blaszce do pieczenia, poukładaj owoce, pokrojone w cienkie plasterki. Dodatkowo: - sezonowe owoce: śliwki, gruszki, brzoskwinie, jeżyny, maliny, borówki, jabłka - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 2 płaskie łyżki cukru pudru Temp. 170- 180 stopni C, czas pieczenia: 1 godzina Ciasto możesz podać z gałką lodów waniliowych, bądź oprószone cukrem pudrem. Rustykalna tarta crostata Sezon na przepyszne i nasycone słońcem owoce trwa w najlepsze. Miałam ochotę na proste i nieskomplikowane ciasto z owocami. Lubię koniec lata i początek nadchodzącej jesieni bo mamy do wyboru całe spektrum owoców, moje ulubione to jabłka, gruszki i śliwki. Ciasto pieczemy na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/09/rustykalna-tarta-crostata.html