Fasolka po bretońsku z łopatką, czosnkiem i świeżym tymiankiem

Obiad
04.09.2017 16:03
Fasolka po bretońsku z łopatką, czosnkiem i świeżym tymiankiem

- Przyprawy: 1 łyżeczka czerwonej, słodkiej papryki, ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego, 2 owoce ziela angielskiego, 1 listek laurowy, ½ łyżeczki majeranku, ½ łyżeczki cukru, sól i czarny pieprz do smaku, świeży tymianek Fasolę zalać zimną wodą i zagotować. - 3 szklanki świeżej fasoli Jaś - 40 gad łopatki wieprzowej lub szynki - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 250 ml passaty pomidorowej lub 2 puszki krojonych pomidorów Zalać mięso z cebulą wodą lub delikatnym bulionem tak, żeby wszystko było pod wodą i dusić ok 1 godz. Odstawić na ok. 1 godz. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć w głębokim rondlu na gorącym oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2017/09/fasolka-po-bretonsku-z-opatka-czosnkiem.html