Ryż z jabłkami i sosem piernikowym

Desery
03.09.2017 22:33
Ryż z jabłkami i sosem piernikowym

Ryż z jabłkami i sosem piernikowym - 1/2 szkl ryżu - 1,5 szkl mleka - 1 łyżka cukru - 1 jabłko - 250 ml białego wytrawnego wina - gałązka rozmarynu - 2 goździki - 4 pierniczki Katarzynki firmy Kopernik - 15 łyżek mleka Do garnka wlewam 1,5 szkl mleka, dodaję łyżkę cukru, mieszam, wsypuję ryż, przykrywam i gotuję do miękkości. Do drugiego garnka wlewam wino, dodaję rozmaryn, goździki i wkładam obrane i pokrojone w grubą kostkę jabłko. Jeśli sos jest za rzadki - chwilę gotuję, jeśli za gęsty, dolewam mleka. Ryż z jabłkami to pewnie dla wielu z nas smak i wspomnienie dzieciństwa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2017/08/ryz-z-jabkami-i-sosem-piernikowym.html