Letnie Tajskie

Natalia
Obiad
31.08.2017 13:11
Letnie Tajskie

A jako, że letni sezon jeszcze się nie skończył, wrócę do niej nie raz ! SKŁAD: - 1/3 kalafiora - garść fasolki szparagowej żółtej - 1/2 młodej cukinii - 1/2 kostki tofu - 2 garści rukoli - 3/4 łyżki mleka kokosowego - 1 łyżka sosu tamari - 3 łyżki posiekanego koperku - przyprawy: kurkuma, słodka papryka, pieprz, sól, tajska mieszkanka* (opcjonalnie) - + suszone pomidory jako dodatek WYKONANIE: Na samym początku marynujemy tofu- kroimy je w kostkę i w małej miseczce mieszamy z mlekiem kokosowym, sosem tamari i przyprawami. Na rozgrzaną patelnię zalaną wodą z odrobiną oleju wrzucamy fasolkę szparagową i kalafior- dusimy pod przykryciem ok 10 min. w między czasie możemy dolewać wody na patelnie, jeśli jest jej za mało Tags: cukinia fasolka szparagowa kalafior koperek kurkuma mleko Tuż przed zakończeniem gotowania, na patelnię wrzucamy rukolę i koperek- wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na talerz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthy-dreams.blogspot.com/2017/08/letnie-tajskie.html