Faszerowana CUKINIA z kaszą i orzechami

Gosia
Obiad
31.08.2017 12:27
Faszerowana CUKINIA z kaszą i orzechami
  • Czas gotowania: 25 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • Przepis ze zdjęciami krok po kroku:https://aniastarmach.pl/przepis/cukinia-z-kasza-i-orzechami/

  • 1czerwona cebula
  • 4cukinie
  • 100 gricotty
  • 200 gkaszy gryczanej
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów pekan
  • garść orzeszków piniowych
  • garść suszonej żurawiny
  • pestki granatu
  • natka koperku
  • natka pietruszki

Przepis

Przepis ze zdjęciami krok po kroku:

https://aniastarmach.pl/przepis/cukinia-z-kasza-i-orzechami/

Jak przygotować?

  1. Cukinie przekrój i wydrąż za pomocą małej łyżeczki.

  2. Kaszę ugotuj na sypko, wymieszaj z podprażonymi i posiekanymi orzechami, cebulą, pietruszką, granatem.

  3. Kaszą wypełnij cukinie, dodaj pokruszoną ricottę.

  4. Zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

  5. Ozdabiaj żurawiną i koperkiem.

Zdjęcia krok po kroku: https://aniastarmach.pl/przepis/cukinia-z-kasza-i-orzechami/

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną