Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów

Katarzyna
Makarony
29.08.2017 19:45
Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów

Kuchnia włoska wykorzystuje ten makaron do przygotowywania zapiekanek i dań z gęstymi sosami typu alfredo czy marinara. Kuchnia włoska wykorzystuje ten makaron do przygotowywania zapiekanek i dań z gęstymi sosami typu alfredo czy marinara. Jak nakazuje tradycyjna kuchnia włoska, makaron penne należy serwować z gęstymi sosami typu alfredo czy arrabiata. Jak nakazuje tradycyjna kuchnia włoska, makaron penne należy serwować z gęstymi sosami typu alfredo czy arrabiata. Doskonale znany również w Polsce, serwowany jest z gęstymi sosami, np. bolognese. Doskonale znany również w Polsce, serwowany jest z gęstymi sosami, np. bolognese. Jak wynika z raportu Talerz Polaka 2015 przygotowanego przez PizzaPortal.pl, dla 54 proc. Polaków kuchnia włoska jest jedną z ulubionych. Świetnie sprawdza się w przypadku przyrządzania zapiekanek makaronowych oraz jako dodatek do sałatek spożywanych na zimno. Świetnie sprawdza się w przypadku przyrządzania zapiekanek makaronowych oraz jako dodatek do sałatek spożywanych na zimno. Penne Penne to kolejny, zaraz po spaghetti, jeden z najbardziej znanych w Polsce włoskich makaronów. Spaghetii bolognese, spaghetti carbonara, cannelloni czy lasagne to kilka przykładów potraw w roli głównej z makaronem. Farfalle Farfalle to makaron o kształcie kokardek, który dostępny jest także w wersji trójkolorowej. Farfalle to makaron o kształcie kokardek, który dostępny jest także w wersji trójkolorowej. Penne to kolejny, zaraz po spaghetti, jeden z najbardziej znanych w Polsce włoskich makaronów. Taki makaron najlepiej smakuje ze śmietanowymi sosami, np. z dodatkiem sera gorgonzola. Taki makaron najlepiej smakuje ze śmietanowymi sosami, np. z dodatkiem sera gorgonzola. Trudno bowiem wyobrazić sobie klasyczny sos bolognese serwowany z makaronem cannelloni, a pesto podawane z makaronem orzo. Fiocchi Fiocchi to rodzaj makaronu, który w Polsce nie cieszy się dużą popularnością. Fiocchi to rodzaj makaronu, który w Polsce nie cieszy się dużą popularnością. Świetnie smakuje również jako dodatek do śmietanowej carbonary czy pesto z bazylii. Świetnie smakuje również jako dodatek do śmietanowej carbonary czy pesto z bazylii. Kuchnia włoska, czyli makaronowy zawrót głowy Spaghetti Spaghetti to makaron, który stanowi podstawę kuchni włoskiej. Ten rodzaj makaronu stosowany jest do przyrządzania wszelkiego rodzaju zapiekanek oraz dań na bazie pomidorów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2017/08/parpadelle-fusilli-rigatoni-fiocchi.html

Tradycyjna Kuchnia

Katarzyna