Szybka babka z rodzynkami (na krupczatce)

Magdalena
Ciasta
29.08.2017 16:38
Szybka babka z rodzynkami (na krupczatce)

Szybka babka z rodzynkami (na krupczatce) Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej tortowej (u mnie Młyny Stoisław) - 1 szklanka mąki krupczatki (u mnie Młyny Stoisław) + 1 łyżeczka - 1 mandarynka - 5 łyżek mleka (u mnie 2%) - 1 szklanka cukru pudru - 200 g miękkiej margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 jajek M - 1 łyżeczka krojonej skórki cytrynowej (drobnej) - 3 łyżki rodzynek (u mnie Jumbo mix) - cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Rodzynki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do małej miseczki. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego *inspiracja z bloga “Różowa kuchnia – z moimi zmianami Przepis dodaję do wspólnej zabawy na Facebook “Ciasto na niedzielę. Dziś dzielę się z Wami przepisem na szybką babkę z rodzynkami (na krupczatce). bakaliowe smakołyki piekły: Joanna (klik), Gosia (klik), Joanna (klik), Bożena (klik), Katarzyna (klik), Dorota (klik) Bakali w niej jest mało, bo w moim domu jedni je lubią bardziej, a drudzy mniej, więc postawiłam na kompromis 😉 Spróbujcie. Następnie dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz sok z jednej mandarynki. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka (około 45-50 minut). U mnie zaraz po upieczeniu dosłownie znikła w oczach 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/szybka-babka-z-rodzynkami-na-krupczatce/