Żeberka pieczone z grzybami i papryką

Malgorzata
Obiad
23.08.2017 9:23
Żeberka pieczone z grzybami i papryką

Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych, pokrojonych na kawałki z jedną kostką 2 cebule, pokrojone w plasterki 200 g pieczarek lub innych grzybów, pokrojonych w ćwiartki 1 papryka, pokrojona w plasterki 1/2 szklanki pikantnego ketchupu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka suszonego majeranku 1 szklanka wody sól, pieprz, pikantna mielona papryka olej do smażenia Przygotowanie: Umyte i osuszone żeberka natrzyj porządnie solą, pieprzem i papryką, wymieszaj w sosie sojowym i odstaw na minimum godzinę. English version Baked ribs with mushrooms and bell pepper (4-5 servings) Ingredients: 1 kg of pork ribs, cut into smaller pieces (with one bone) 2 onions, sliced 200 g mushrooms, quartered 1 bell pepper, sliced 1/2 cup of spicy ketchup 2 tablespoons light soy sauce 1 tablespoon of dried marjoram 1 cup of water salt, pepper, ground paprika oil for frying Preparation: Place pork ribs into a bowl, season with salt, pepper and paprika, mix with soy sauce and set aside for one hour (minimum). Długo pieczone, rozpływające się w ustach żeberka wieprzowe pieczone z cebulą, papryką i grzybami w pysznym sosie na bazie pikantnego ketchupu, czego chcieć więcej? Jeżeli jesteś fanem żeberek polecam także moje pikantne żeberka w glazurze i żeberka z miodem w pięciu smakach. Na szerokiej patelni rozgrzej na dużym ogniu olej, obsmaż żeberka z każdej strony do zarumienienia i przełóż je do naczynia żaroodpornego. Na patelnię po żeberkach wlej wodę wraz z ketchupem, wymieszaj, doprowadź do wrzenia i polej powstałym sosem przygotowane żeberka. Przykryj naczynie szczelnie folią aluminiową (matową stroną do góry, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 oC, piecz przez 1,5 h, a po wyjęciu podawaj z ulubionymi dodatkami. Scroll down for recipe in English Żeberka pieczone z grzybami i papryką (4-5 porcji)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/zeberka-pieczone-grzybami-papryka/