Sernik wiejski z dynią

Ciasta
22.08.2017 9:25
Sernik wiejski z dynią

Potrzebujemy: - 5 l mleka (zostawiamy na zsiadłe) - 3 jajka - 1 szklanka cukru - 1 budyń waniliowy - szczypta soli - zapach waniliowy - 1 mała dynia Dynię kroimy na pół, wyjmujemy pestki i pieczemy około 40 minut (pod folią aluminiową). P.S. Sernik bez masła, bez proszku do pieczenia, bez spodu, za to ze smakiem i zdrowiem☺. A dzisiaj podam ja zrobić rewelacyjny sernik, właśnie z takiego domowego twarogu. Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli, aż podwoi swą objętość. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy zapach i wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/08/sernik-wiejski-z-dynia.html