Drożdżówki z serem, dżemem i kruszonką

Asia
Ciasta
21.08.2017 23:25
Drożdżówki z serem, dżemem i kruszonką

Wyrośnięte ciasto podzielić na pół, na blacie podsypanym mąką pierwszą część rozwałkować na kształt koła, wycinamy kółka za pomocą miseczki, zaś w środku każdego wyciętego kółka robimy wgłębienie np. za pomocą szklanki. Naczynie przykryć ściereczką i odstawić na godzinkę w ciepłe miejsce lub do lodówki na całą noc do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy masę serową: do miseczki nakładamy ser, żółtko oraz cukier puder, całość mieszamy łyżką do połączenia się składników. Do drugiego większego naczynia z mąką wlać drożdże, jajko, pozostałe ciepłe mleko, cukier, rozpuszczone masło i zagnieść ciasto ręką. Do miseczki wkruszyć drożdże, dodać ciepłe mleko (ok.1/2 szklanki), łyżkę cukru i łyżkę mąki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://poprostupycha.com.pl/drozdzowki-serem-dzemem-kruszonka/