Sernik brzoskwiniowy na zimno

Rafał
Ciasta
21.08.2017 22:57
Sernik brzoskwiniowy na zimno

Jednocześnie dzięki biszkoptowi i prawdziwemu serowi możemy odszukać nutę tradycyjnego sernika :) Składniki Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wielu smakoszy serników twierdzi, że jeżeli ciasto nie ma w składzie prawdziwego sera i nie wyszło z piekarnika to nie może być sernikiem. Pozostawione brzoskwinie pokroić w plasterki, udekorować wierzch ciasta, całość zalać galaretką, wstawić do lodówki na kilka godzin. Czasami, zwłaszcza w gorące dni, chciałoby się zjeść coś lekkiego, orzeźwiającego jednak aby był to sernik. Ciasto jest delikatne, puszyste i wspaniale orzeźwia - niemal rozpuszcza się w ustach. Drugą galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. I coś w tym jest... jednak :) Jedną galaretkę rozpuścić w jednej szklance gorącej wody. Dwie połówki odstawić do dekoracji, resztę pokroić w małą kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://swiat-smaku.blogspot.com/2017/02/sernik-brzoskwiniowy.html