Tradycyjne Falafele

Joanna
Obiad
16.08.2017 14:55
Tradycyjne Falafele

Już na pierwszy rzut oka widać, że ciecierzyca była mielona w blenderze (da się? da), który przeszedł dzięki temu chrzest bojowy, ale nie w pełni wykonał swoje zadanie (był już wrzący, a ja dopiero teraz doczytałam w internetach, że maszynka do mięsa jest lepsza). Składniki: - 300 g suchej ciecierzycy, namoczonej przez noc w zimnej wodzie (spokojnie może się moczyć dłużej + naczynie musi być większe, ciecierzyca pęcznieje) - 1 mała cebulka - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://giolancer.blogspot.com/2017/06/juz-na-pierwszy-rzut-oka-widac-ze.html