Kluseczki szpinakowe - PRZEPIS

Ewelina
26.03.2014 21:15
Kluseczki szpinakowe - PRZEPIS

Przepis

Kluski szpinakowe

Kluski:

ok 150g szpinaku ( użyłam mrożony)

ok 150g twarogu chudego (może być też półtłusty, albo tłusty:))

ok 100g mąki pszennej

2łyżki mąki ziemniaczanej

1 jajo

3 ząbki czosnku ( wg mnie wystarczy 1, ale ja kocham czosnek!)

mąka pszenna do obtaczania

przyprawy: pieprz ziołowy, czarny, koperek, szczypta soli, czosnek granulowany

Wykonanie:

Szpinak rozmrażamy- ja rozmroziłam w garnuszku, dodajemy do szpinaku czosnek. Między czasie do miski wbijamy jajo, dodajemy mąki, twaróg i mieszamy. Dodajemy rozmrożony szpinak, mieszamy. Doprawiamy. Na talerzyk wysypujemy mąkę. Formułujemy kuleczki z farszu i obtaczam w mące. Wrzucam do wrzątku i gotujemy do momentu, aż kluseczki wypłyną. Aby były chrupiące możemy podsmażyć je na maśle

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną