Makaron, łosoś i jarmuż w śmietanie

Bernadeta
Makarony
11.08.2017 23:49
Makaron, łosoś i jarmuż w śmietanie

Łosoś w śmietanie z jarmużem i makaronem - 250 g ulubionego makaronu (u mnie spaghetti) - ok 300 g filetu z łososia obranego ze skóry i ości - 300 ml śmietany 12% - cebula - 2 ząbki czosnku - garść jarmużu (wg uznania) - pieprz świeżo mielony - sól - olej rzepakowy do smażenia - ser twardy np parmezan Łososia pokroić w małe kawałki i posolić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć posiekany czosnek i cebulę, dodać jarmuż, poczekać aż zmniejszy swoja objętość, następnie dodać kawałki łososia, delikatnie usmażyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć posiekany czosnek i cebulę, dodać jarmuż, poczekać aż zmniejszy swoja objętość, następnie dodać kawałki łososia, delikatnie usmażyć. Wystarczy połączyć makaron, łososia, śmietanę, coś zielonego i mamy obiad pierwsza klasa, nie tylko na piątek ale również na wyjątkową kolację. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przepis na szybki, pyszny i zdrowy obiad bo w łososiem - najlepszym nośnikiem kwasów omega. Na sam koniec wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2017/08/losos-w-smietanie-z-jarmuzem-i-makaronem.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta