Deser z chia, granatem i mango

Karol
Desery
31.07.2017 9:08
Deser z chia, granatem i mango

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Deser z chia, granatem i mango wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 20 min. Deser z chia, granatem i mango Potrzebne składniki 0,5 l soku naturalnego z granatu 8 łyżek nasion chia 1-2 łyżki miodu 1 puszka mleka kokosowego 2 opakowania lodów sorbet mango (takie średnie okrągłe nasz z Lildla nie patrzyłem na gramaturę. Przepis wymyśliłem przed spotkaniem uznając, że wszystko do siebie pasuje to pewnie będzie smaczne, W wielką dozą niepewności i wiecznym pytaniem a co to na ustach część towarzystwa się na to skusiła. Nakładamy do pucharków lub szklanek, na spód po 3 łyżki lodów, ok 5-6 łyżek naszej mieszaniny z chia i dekorujemy wg uznania. Zdjęcie robiliśmy w niedziele rano i niestety okno okazało się jedynym miejscem nie wymagającym usunięcia śladów imprezy więc jakie jest takie jest ale jest 🙂 Na zdjęciu to co zostało rano ale można użyć świeżego mango, pestek granatu, płatków migdałowych, winogron, i napakować solidną warstwę owoców. Smak będzie trochę cierpki ale nie przesładzamy zostawiamy taki by normalnie dało się jeść, Nie gotujemy i wyłączmy gaz przed zagotowaniem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/deser-chia-granatem-mango/