Bananowe muffinki z malinami i masłem orzechowym

Natalia
Fit
26.07.2017 21:46
Bananowe muffinki z malinami i masłem orzechowym

Zamiast malin można użyć innych owoców, ale maliny pasują tu chyba najlepiej (polecam je napierw oprószyć mąką, żeby nie puściły zbyt dużo soku podczas pieczenia). Nie dałam dodatku żadnego tłuszczu, ale mleko migdałowe, a do ciasta użyłam mąki pełnoziarnistej i owsianej (sprawdzą się też zmiksowane na mąkę płatki owsiane). Muffinki wykonane są ze zdrowszych i wartościowych składników, ale tym razem zamiast gorzkiej czkolady jest pyszne masło orzechowe. Muffinki dealnie sprawdzą się na szybkie śniadanie lub smaczną przekaskę do kawy. W blenderze zmiksować na gładką masę banany, masło orzechowe, mleko, jajka i ksylitol. Nakładać ciasto do foremek na muffinki do około 2/3 wysokości (ja używam silikonowych).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/07/bananowe-muffinki-z-malinami-i-masem.html