Karmelizowane marchewki z lekką pikanterią

Przekąski
25.07.2017 21:22
Karmelizowane marchewki z lekką pikanterią

Karmelizowane marchewki z lekką pikanterią - pęczek młodej marchewki - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju - 1 łyżka masła - 2 łyżki wody - 1/2 łyżeczki wędzonej papryki - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne - gałązka świeżego rozmarynu lub łyżeczka suszonego - skórka z 1/2 cytryny - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka miodu - sól morska Dodaję przyprawy (oprócz miodu, soku z cytryny i rozmarynu), wlewam wodę, przykrywam pokrywką i duszę aż marchewki zmiękną (najlepsze są jeszcze lekko twarde). Ja zakochałam się w karmelizowanej z czosnkiem, odrobiną chilli i nutą cytryny... Podsmażam z każdej strony, aż lekko się przyrumienią.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2017/07/karmelizowane-marchewki-z-lekka.html