Szaszłyki z krewetek i ananasa

Kasia
Przekąski
24.07.2017 11:48
Szaszłyki z krewetek i ananasa

Sos: sok z połowy limonki, łyżka sosu sojowego, łyżka syropu klonowego/miodu, pół łyżeczki ostrej papryki chilli, posiekany ząbek czosnku odrobina oleju do wysmarowania patelni patyczki do szaszłyków Przepis 1 Składniki na sos dokładnie mieszamy i zalewamy nimi krewetki, odstawiamy na 5 minut. Grillowane produkty również nie przywierają do patelni, ponieważ posiada ona powłokę non-stick – to największa zaleta produktów marki – smażenie jest przyjemnością, można zapomnieć o przywierającej na patelni panierce czy rozlecianych kotletach. Kod ważny do 30.08.17 Przepis na szaszłyki z krewetkami i ananasem Drukuj przepis Składniki 250 g oczyszczonych krewetek 2 plastry świeżego ananasa garść natki pietruszki/kolendry Jeżeli chcecie zaoszczędzić czas, zamiast na grillu, możecie przygotować szaszłyki na patelni grillowej, tak jak zrobiłam to ja. 4 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron po 2 minuty. 😉 Specjalnie dla Was mam także rabat na wszystkie patelnie ze sklepu 😉 Kod rabatowy to BAZYLIA15 –15% cały asortyment. 3.5/5 - (10 ) Szaszłyki z krewetkami i ananasem to wspaniała przekąska, która sprawdzi się przede wszystkim w wakacyjnym okresie grillowym. Patelnia bardzo długo zachowuje ciepło oraz równomiernie się nagrzewa, dzięki czemu produkty są wysmażone dokładnie z każdej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniabazylii.pl/2017/07/szaszlyki-z-krewetkami-i-ananasem/