Bezglutenowe gofry czekoladowe z masłem orzechowym i porzeczkami

Natalia
Fit
23.07.2017 12:27
Bezglutenowe gofry czekoladowe z masłem orzechowym i porzeczkami

Składniki (4 sztuki): 2 jajka 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mąki gryczanej 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli 1-2 łyżki ksylitolu 1/3 szklanki mleka roślinnego masło orzechowe owoce (np. porzeczki, borówki, maliny) Nie polecam jednak robić ich tylko z mąki kokosowej, bo ciasto może wyjść zbyt suche, ewentualnie trzeba będzie wtedy dolać więcej mleka. Zamiast porzeczek można użyć innych owoców, z malinami czy borówkami na pewno również będą smakowały doskonale. Gofry zrobiłam z mąki kokoswej i gryczanej, więc są one bezglutenowe, ale można użyć dowolnych mąk.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/07/bezglutenowe-gofry-czekoladowe-z-masem.html