Hreczanyki - podkarpackie mielone

Patrycja
Obiad
21.07.2017 12:09
Hreczanyki - podkarpackie mielone

Składniki: mięso mielone wieprzowe 500 g, kasza gryczana 300 g, jajka 2 szt, czosnek 3 ząbki, sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną płuczemy, zalewamy 1,5 szklanki wody i gotujemy w osolonej wodzie aż kasza będzie miękka i pochłonie całą wodę. Gdy ugotowana kasza ostygnie to dodajemy ją do mięsa i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/07/hreczanyki-podkarpackie-mielone.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja