Makaron z kurczakiem, kurkami i szpinakiem

Karol
Obiad
20.07.2017 17:34
Makaron z kurczakiem, kurkami i szpinakiem

Łącznie: 40 min. Makaron z kurczakiem, kurkami i szpinakiem Potrzebne składniki podwójna pierś kurczaka 300 g makaronu 200 g kurek 200 g szpinaku 120 g serka białego ja użyłem kanapkowy 100 g parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 2/3 szklanki bulionu z kurczaka 3 ząbki czosnku sól. Makaron z kurczakiem, kurkami i szpinakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Ja całość skropiłem jeszcze kilkoma kroplami soku z cytryny ale można np, do środka z estragonem wrzucić trochę startej skórki cytrynowej. Podsmażamy na dużej patelni na oliwie z masłem, soląc i pieprząc do odparowania wody. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sposób wykonania Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu bez dodatku oliwy ( ma sos się do niego kleić a nie spływać). Proste i wyjątkowo szybkie danie – jedna patelnia i garnek i mamy efekt naprawdę smaczny i do tego ładnie wygląda na talerzu. Sycące a nie ciężkie w sam raz na upały. Zdejmujemy z patelni zostawiając tłuszcz i wrzucamy oczyszczone i wysuszone kurki. Wrzucamy do środka kurczaka i szpinak i smażymy koło 2-3 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/makaron-kurczakiem-kurkami-szpinakiem/