Pancakes z Mąki Kokosowej (GF)

Joanna
Śniadania
19.07.2017 5:47
Pancakes z Mąki Kokosowej (GF)

Przepis na Puszyste Pancakes z Mąki Kokosowej : 4 jajka ¼ filiżanki kefiru ( lub mleka z dodatkiem soku z cytryny ) 3 łyżki oleju 1 łyżka cukru ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Odrobina soli Rekomendacje dla osób z miażdżycą, chorobami serca, nadciśnieniem – dla osób które są na diecie DASH ( diecie obniżającej ciśnienie) lub Therapeutic Lifestyle Changes ( TLC diecie obniżającej cholesterol) jest znacznie niższa. Dania z mąki z kokosowej mają niższy indeksem glikemiczny co oznacza, że dania z użyciem takiej mąki mogą być również spożywane przez cukrzyków. Pancakes to klasyczne Amerykańskie placki – smakują obłędnie gdy są okraszone owocami z dodatkiem syropu klonowego lub są spożywane z dodatkiem płynnej gorzkiej czekolady. Mąka kokosowa nie zawiera glutenu dlatego jest to doskonała alternatywą dla osób z celiakia lub też i dla tych osób które uwielbiają eksperymentować w kuchni. Amerykańskie Stowarzyszenie Serca (AHA) zaznacze, że spożycie kwasów tłuszczowych nasyconych powinno wynosić około 5-6% całościowo spożywanych kalorii – więc przy diecie 2000 kalorii daje to wartość około 11 -13 gram tłuszczy nasyconych. Zgodnie z tą rekomendacją zdrowa część populacji spożywająca 2000 kalorii dziennie, powinna spożywać około 22grama (lub mniej ) nasyconych kwasów tłuszczowych. Pancakes wykonuje się szybką można je serwować na słodko lub słoną i są powszechnie spożywane na śniadanie lub lunch.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/05/08/pancakes-z-maki-kokosowej-gf/