GRANOLA Z BRZOSKWINIAMI I MALINAMI

Ania
Śniadania
17.07.2017 15:17
GRANOLA Z BRZOSKWINIAMI I MALINAMI

Składniki

Składniki:

Na granolę:

  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • po 2 łyżki siekanych migdałów i orzechów włoskich
  • szklanka płatków owsianych
  • łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • po szczypcie soli, cynamonu i mielonej gałki muszkatołowej

Na owocowe nadzienie:

  • 1/2 kg brzoskwini
  • 150-200 g malin
  • 1 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 1 łyżka cukru
  • kilka kropel soku z cytryny

Do podania:

  • jogurt grecki z odrobiną wanilii lub lody waniliowe

Przepis

http://cookmagazine.pl/przepisy-granola-z-brzoskwiniami-i-malinami/2/

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną