BUDYNIOWA TARTA Z TRUSKAWKAMI I BEZĄ

Paulina
Ciasta
06.07.2017 15:19
BUDYNIOWA TARTA Z TRUSKAWKAMI I BEZĄ

150 g mąki 50 g cukru 90 g masła 2 żółtka MASA BUDYNIOWA: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka BEZA: 500 g truskawek 4 łyżki mąki ziemniaczanej DODATKI: 2 białka 100 g cukru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE: Wszystkie suche składniki na ciasto zagnieść (tak by powstała kruszonka), następnie dodać żółtka uformować w kulę i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Przygotować bezę, białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając białka. Ciasto przykryć folią aluminiową i dodać obciążenie w postaci kulek ceramicznych lub fasoli. Na upieczony spód wyłożyć masę budyniową, owoce wymieszane z mąką ziemniaczaną oraz bezę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tomismaakuje.blogspot.com/2017/07/budyniowa-tarta-z-truskawkami-i-beza.html