Zupa ze szpinakiem i groszkiem

Małgorzata
Zupy
01.07.2017 12:19
Zupa ze szpinakiem i groszkiem

Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 10-15 liści szpinaku 1 puszka zielonego groszku Bonduelle 3-4 ziemniaki przyprawa do kurczaka 1 serek topiony 2,5 l wody 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka mąki (ewentualnie) natka pietruszki 1. Pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry lub kostkę. Odstawiamy na godzinę. 2. Liście szpinaku myjemy, drobno szatkujemy nożem lub za pomocą malaksera. Dokładnie obtaczamy w przyprawie z kurczaka i oleju. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. 3. Zamarynowane mięso lekko podsmażamy w garnku. Jej lekko kremowy smak przekonał mojego dziecko do zjedzenia trzech porcji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/07/01/zupa-ze-szpinakiem-i-groszkiem/